user_mobilelogo

logo csmz jpeg origineel 23okt

Concertagenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Het koor is in 2007 opgericht als een interkerkelijk mannenkoor met als doel kerstliederen in te studeren en deze ten gehore te brengen. In beginsel gebeurde dit alleen op de traditionele kerstzangavond op 2e kerstdag in de Nieuwe Kerk van Middelburg. In de loop der jaren is het koor gegroeid. Het koor werd gevraagd om mee te werken aan andere avonden. Naast de kerstavond in Middelburg mag ook zeker de kerstavond speciaal met en voor onze gehandicapte vrienden niet onvermeld blijven. In 2011 bestond het kerstkoor 5 jaar. Dit lustrum werd luister bij gezet d.m.v. een Cd-opname welke door Omnis Cantare werd gefaciliteerd. De CD heeft de titel “DE WARE RUST" gekregen. 
Sinds 1 juni 2019 staat het koor op "eigen benen", hiervoor heeft het koor bestuursrechtelijk altijd onder Omnis Cantare gestaan. 

Mede vanwege de aanvragen en het enthousiasme van de zangers is in 2012 besloten om verder te gaan als regulier koor.  In januari 2013 is het koor opgericht en het telt momenteel 106 leden met elk hun kerkelijke achtergrond en afkomstig uit geheel Zeeland. Het koor repeteert volgens een vaste planning 1x per 2/3 weken, op vrijdagavond of zaterdagmorgen in het kerkgebouw van de Hervormde gemeente te Wolphaartsdijk. Een fijne locatie om te repeteren, mede vanwege het prachtige orgel en de geweldige akoestiek. 

Naast de gezamenlijke repetities hebben de leden een unieke code om op deze site de oefenmuziek te downloaden. Zo kunnen de leden thuis op eigen tempo de muziek instuderen. De muzieknoten én de tekst wordt de zanger op deze manier sneller eigen zodat tijdens de repetities meer aandacht besteed kan worden aan muzikale vorming. Naast de oefenmuziek is op deze site een apart gedeelte voor de koorleden waarin alle relevante informatie vermeld wordt zoals nieuws, huishoudelijk reglement en ledenlijst. De doelstelling van het koor is om naast een vriendschappelijke sfeer ook te streven naar het zo goed mogelijk instuderen en uitvoeren van de mannenkoormuziek uit een Christelijk repertoire.