user_mobilelogo

logo csmz jpeg origineel 23okt

Concertagenda

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

embed badge websitetest

 DSC1626Ron van Ommen

Ron is geboren in 1965 te Rotterdam en reeds op 8 jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen aan de Muziekschool in Capelle a/d IJssel. Daarna kreeg hij les van Wim Koen en studeerde verder bij de bekende organist Martin Mans van wie hij literaire- en improvisatieles kreeg. Hij heeft aan vele zang- en orgelavonden zijn medewerking als organist verleend en is o.a. koororganist bij  het “Korendijks Mannenkoor” en het jongerenkoor “ Chaverim” uit Alblasserdam. Naast het op het orgel begeleiden van de koren werd zijn belangstelling gewekt om zelf de dirigeerstok ter hand te nemen. Na enkele jongeren- en gemengde koren gedirigeerd te hebben was het zijn stille wens een mannenkoor te dirigeren. Deze wens kwam in 2006 uit, toen hij werd benoemd als dirigent van het mannenkoor “De Lofzang” uit Goes, waar hij nu nog steeds dirigent van is. In 2008 werd hij dirigent van het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland wat toen nog als gelegenheidsmannenkoor bekend stond. Mede door zijn enthousiasme wat hij goed weet over te brengen op de leden van het koor werd hij gevraagd om bij oprichting van het regulier koor de vaste dirigent te worden, een vraag die hij direct positief beantwoordde.

 

 

  
 DSC1666Martin Weststrate

Martin Weststrate is geboren in 1973 te Kloetinge. Hij volgde zijn muziekopleiding aan de Zeeuwse Muziekschool te Goes waar hij alle diploma’s voor orgel behaalde. Regelmatig wordt hij als begeleider van jongeren-, gemengde- en mannenkoren gevraagd om mee te werken aan uitvoeringen en geluidsopnamen. Inmiddels heeft hij aan een groot aantal CD-opnamen meegewerkt. Het begeleiden van samenzang heeft zijn voorliefde. Ook hiervan zijn CD’s opgenomen, o.a. de bekende serie “Psalmzang”. Zowel in binnen- als buitenland werden vele orgels door hem bespeeld. In 2006 gaf hij ondermeer medewerking aan een concertreis door Canada. Sinds zijn 15e levensjaar is hij kerkorganist. Vanaf 2001 is hij één van de organisten van de Gereformeerde Gemeente in Krabbendijke. Hij is jarenlang als vaste organist verbonden geweest aan jongerenkoor “Mattanja” uit Goes en jeugdkoor “Mattithja” uit Krabbendijke. Martin is vanaf 2009 als organist verbonden aan het Chr. Samengesteld Mannenkoor Zeeland. ZIjn fijne wijze van begeleiden en zijn manier van samenwerken met de dirigent was de reden om hem in 2013 te vragen organist te worden van het CSMZ, een vraag die hij net als de dirigent direct positief beantwoorde. 

Ron en Martin zijn twee muzikale vrienden en door hun kwaliteiten worden de zangers en  het koor aangespoord tot mooie prestaties.
Prestaties in het benutten van onze talenten en tot eer en glorie van onze God.