user_mobilelogo

logo csmz jpeg origineel 23okt

embed badge websitetest

Koor- en Samenzangavond Middelburg Zuid

Zaterdagavond 15 februari zijn we als mannenkoor bij elkaar gekomen om een avondvullend programma te verzorgen in de Zuiderkerk, kerkgebouw van de Ger. Gem. Middelburg-Zuid.
We zingen daar op uitnodiging van de bouw/activiteitencommissie “bouwstenen ”waarvoor ook de collecte van deze avond is bestemd. We zijn met ca. 100 zangers om 18:00 uur aanwezig. Naar wens van dirigent om vooraf in te zingen, zodat we kunnen wennen aan ruimte, orgel, piano en dwarsfluit. Gelukkig dat Ron aanwezig kon zijn en hij zich goed voelde, alhoewel hij het fijn vond om Arjen als back-up in de buurt te zien! Na het inzingen is er voor ons als zangers en onze partners gelegenheid om een kop koffie of thee te drinken terwijl de bezoekers een plekje kunnen zoeken in de kerk. Om kwart over 7 precies (geen minuut later!) worden we in de hal verwacht om in 2 blokken op te stellen en na de laatste instructies (in onvervalst Erremuus) gaan we langs twee kanten door de aardig gevulde kerk naar voren, hier stellen wij ons op om onze intro, Psalm 24, te zingen. Het zingt goed in deze ruimte en het is ook een mooie psalm. Na deze intro gaan we weer af en opent ons koorlid en evangelist A. van Setten de avond met ons. We worden hartelijk welkom geheten, waarna de collectedoelen worden aangegeven en dit zijn achtereenvolgend: Activiteitencommissie Middelburg Zuid en evangelisatiepost De Bron in Merksem. Van Setten opent de avond door eerst samen IMG 20200303 WA0008
Psalm 65 vers 1 en 3 te laten zingen, waarna hij Psalm 93 leest en ons voorgaat in gebed.
Hij mediteert uit deze Psalm en haalt bij de woorden van geweld van storm en water, het geweldige bruisen van de Rivieren de watersnood van 1953 aan, die onze provincie zo teisterde. Hij laat ook zien dat deze psalm de stormen in ons leven wil vertolken: kan het niet enorm stormen als verdriet ons deel is, als we zorgen ondervinden of als we ziek zijn? De dichter gaat met zijn levensnood naar de Heere, van Setten gaat een steek dieper en vraagt ons of wij onze geestelijke nood al kennen, en of we daar ook mee bij de Heere zijn terecht gekomen. Groter dan de Helper kan onze nood nooit zijn! De dichter vertrouwde op God, Hij is de Messias, de Redder! Hij ging de dood in voor de verlossing van zondaren! Geloven we Hem of leven we door in de zonde? Een indringende en appellerende vraag voor ons allemaal! Na de opening zingen we samen Psalm 75 vers 1,4 en onder deze samenzang gaan wij als koor weer op en zingen we Psalm 90, Verberg mij nu en schuil maar veilig. Hele mooie stukken waar veel emotie in gelegd kon worden en hoogten en diepten worden bezongen. Het muzikale echtpaar Harm en Aleida Nieuwenhuijse, ons niet onbekend, verzorgen een muzikaal intermezzo. Schitterend. Het moet wel iets moois zijn om dat als echtpaar te mogen doen. Want ze voelen elkaar “haarfijn” aan op het muzikale vlak. Aansluitend zingen we 2 samenzang: eerst Psalm 56 :5 en 6 en daarna de collectezang: Psalm 119:1,3 en 7. Bij het laatste vers gaan wij als mannenkoor weer naar voren en zingen 4 stukken: Stromen van zegen, Psalm 141, Vlucht tot Hem, en psalm 23. Weer heel verschillende stukken die goed werden uitgevoerd. Na deze koorzang blijven we staan en zingen we samen 7 coupletten van ”Eens was ik een vreemdeling”. Na deze samenzang besluit ouderling Walhout deze avond. Hij bedankt ons allemaal voor het zingen, dirigeren en musiceren en gaat ons voor in dankgebed. Als slot zingen we nog Psalm 108: 1 en 2. We willen Ron en Martin met alle zangers bedanken voor deze mooie avond maar laten we niet vergeten dat het de Heere is die ons alles gaf wat hiervoor nodig was!

Soli Deo Gloria!